Minun metsäsuhteeni -paketti

Minun metsäsuhteeni

Luonto sisälläni -elokuva ja Metsäsuhteita-näyttelykierros

Millainen suomalaisten suhde metsään on ollut? Miten se on muuttunut aikojen saatossa, vai onko? Millaisia erilaisia metsäsuhteita nykypäivän ihmisillä on? Onko kaikilla ihmisillä metsäsuhde? Millainen sinun suhteesi metsään on?

Lusto tarjoaa yläkoululaisille ja lukioikäisille Minun metsäsuhteeni -pakettia, jossa pureudutaan metsäsuhteisiin elokuvan ja Luston näyttelyiden avulla.

Luonto sisälläni (59 min) on savonlinnalaislähtöisen Jaakko Ruuskan elokuva ihmisen intohimoisesta suhteesta luontoon.  Elokuvan kehystarinassa ohjaaja kulkee linnuntietä jalkaisin nykyisestä kotikaupungistaan synnyinkaupunkiinsa Savonlinnaan. Matka intohimon juurille johtaa Suomen takamaille, jossa vastaan tulee oman tien kulkijoita, ihmisiä jotka ovat omistaneet elämänsä luonnolle. Heitä ohjaa halu palata takaisin luontoon, olla osa luontoa, tai kokemus kumppanuudesta luonnon olentojen kanssa. Elokuvan päähenkilöt johdattavat katsojan oman luontokokemuksensa äärelle. Heidän kertomuksensa ovat tämän päivän tarinoita luonnon merkityksistä. Näistä aineksista muodostuu kuvaus ihmisten ja luonnon värikkäästä mutta ristiriitaisesta suhteesta.

Katso Luonto sisälläni -elokuvan traileri

Elokuvan jälkeen Metsäsuhteita-näyttelykierroksella (1,5 h) tutustutaan metsähistorian kautta erilaisiin metsäsuhteisiin ja pohditaan Luston näyttelyiden ja elokuvan innoittamina omaa henkilökohtaista metsäsuhdetta Luston vt. näyttelypäällikkö Reetta Karhunkorvan johdolla.

Hinta:  12 € / oppilas, 1 opettaja / luokka, vapaa sisäänpääsy
Kesto: 2,5 h
Kohderyhmä: yläkoulut ja lukiot

Varaukset:
Luston asiakaspalvelu
p. 015 345 100 tai lustolusto.fi