Työpajat koululaisryhmille

Metsästä ja puusta löytyy yhtymäkohtia kaikkiin oppiaineisiin ja jokapäiväiseen elämäämme, joskus yllättävälläkin tavalla! Lustossa järjestetään opintoretkiryhmille työpa­joja, jotka avaavat monenlaisia näkökulmia metsään, opettavat kädentaitoja ja antavat lapsille mahdol­lisuuden nähdä, tehdä, kokea ja oppia yhdessä. Työpajojen lisäksi kannattaa varata aikaa opastetulle kierrokselle Luston näyttelyihin sekä Luston lähellä sijaitsevaan Luonnonvarakeskuksen tutkimus- ja puulajipuistoon, jossa on nähtävillä yli sata puulajia ja jossa voi oppia metsään liittyvistä ilmiöistä ja tutustua metsään liittyvään tutkimukseen.

thumb thumb thumb thumb

Työpajat 2019

Hyrskyn myrskyn 13.–17.5.2019
Draamatyöpajassa Hyrskyn myrskyn oppilaat pääsevät eri itseilmaisun tavoilla kokemaan myrskyteeman. Työpajassa tutustumme ensin Myrskyasema-näyttelyyn, jonka jälkeen pääsemme improvisaation ja leikin avulla myrskyn silmään. Työpaja liittyy Myrskyasema -näyttelyyn, joka käsittelee myrskyjä ja myrskykokemuksia jännittävästi ja elämyksellisesti eri näkökulmia yhdistäen.

On siinäkin metsäläinen! 20.–24.5.2019
On siinäkin metsäläinen -työpajassa tutustumme omaan metsäsuhteeseemme metsäsuhdesuunnistuksen avulla. Suhde metsiin syntyy ja kehittyy lapsuudesta lähtien. Metsäsuhde on monella tapaa tärkeä ja jokaisella on ihan omanlainen metsäsuhteensa. Työpajassa haastetaan pohtimaan metsän merkityksiä itselle ja vahvistamaan omaa suhdetta metsään. Kierrämme pienen suunnistusreitin Luston metsikössä, jonka varrella teemme metsään ja metsäsuhteeseen liittyviä tehtäviä ja kysymyksiä. Lopuksi paljastetaan millainen metsäläinen sinä olet.

Luonnolliset painajaiset 27.–31.5.2019
Metsä on suomalaisille tärkeä luonnonvara, virkistyskohde ja hyvinvoinnin lähde. Metsäluontoa voi käyttää monipuolisesti ja siitä kannattaa pitää huolta. Päivän aikana mietimme kestävää kehitystä ja sitä, miten eri tavoin metsää voi hyödyntää ja mitä sieltä saa poimia. Työpajassa keräämme luonnosta materiaaleja metsää kunnioittaen ja hyödynnämme niitä kankaanpainannassa.

Ohjeita työpajojen varaamiseen
Työpajat sisältyvät edellä mainittuina aikoina Luston näyttelylipun hintaan ja ovat avoinna ennakkovarauksesta klo 10–16. Työpajojen kesto on 1,5 h ja ryhmäkokomaksimi 25 henkilöä.
Näyttelyliput ryhmille (min. 10 hlöä) 4 € lapset, 9 € aikuiset. Yksi opettaja/luokka, henkilökohtaiset avustajat ja kuljettaja vapaa sisäänpääsy.

Aikaa kannattaa varata myös opastettuun kierrokseen Luston näyttelyissä: 60 €/1h tai 80 €/1,5h. Max. 25 hlöä/opas.

Varaukset viimeistään kaksi viikkoa ennen haluttua ajankohtaa.

Työpaja- ja opastusvaraukset
015 345 100, lusto@lusto.fi

Lisätiedot työpajatoiminnasta
Päivi Ronkanen, 050 320 4071, paivi.ronkanen@lusto.fi

Työpajat koululaisryhmille flyer (pdf)