Työpajat koululaisryhmille

Metsästä ja puusta löytyy yhtymäkohtia kaikkiin oppiaineisiin ja jokapäiväiseen elämäämme, joskus yllättävälläkin tavalla! Lustossa järjestetään opintoretkiryhmille työpa­joja, jotka avaavat monenlaisia näkökulmia metsään, opettavat kädentaitoja ja antavat lapsille mahdol­lisuuden nähdä, tehdä, kokea ja oppia yhdessä. Työpajojen lisäksi kannattaa varata aikaa opastetulle kierrokselle Luston näyttelyihin sekä Luston lähellä sijaitsevaan Luonnonvarakeskuksen tutkimus- ja puulajipuistoon, jossa on nähtävillä yli sata puulajia ja jossa voi oppia metsään liittyvistä ilmiöistä ja tutustua metsään liittyvään tutkimukseen.

thumb thumb thumb thumb

Työpajat 2021

Savotan sankarit 10.-14.5.2021
Luston erikoisnäyttely Miehen työ kertoo valokuvin metsätyöstä ja metsätyöntekijöistä viiden vuosikymmenen takaa. Savotan sankarit -työpajassa piipahdetaan näyttelyssä tutustumassa takavuosien metsätyömiesten arkeen, ahkerointiin ja asumiseen. Työpajassa päästään myös ihmettelemään ja kokeilemaan aitoja metsätyövälineitä, ja pohditaan, miten tämän päivän metsätyö eroaa näyttelyn valokuvien kertomasta.

Kimalaisen kintereillä 17.-21.5.2021
Pölyttäjät ja pörriäiset ovat pulassa! Luonnon monimuotoisuus köyhtyy ja pölyttäjien määrä vähenee maailmanlaajuisesti. Ilman pölyttäjiä ruokavaliostamme puuttuisivat esimerkiksi monet marjat, hedelmät ja vihannekset. Työpajassa tutustutaan pölyttäjien maailmaan ja niiden merkitykseen meidän jokapäiväisessä elämässämme. Näiden ahkerien otusten kunniaksi taiteillaan luonnonmateriaaleista kimalaisia ja muita pörriäisiä. Samalla pohdimme kaikkia pieniä tekoja, joita meistä jokainen voi tehdä pölyttäjien hyväksi.

Hortoile harjulla 24.-28.5.2021
Luonnossa liikkuminen ja herkulliset maut tekevät ihmeitä. Työpajassa tutustumme erilaisiin syötäviin kasveihin, joita voi käyttää ruoanlaitossa sekä kerromme villiyrttien keräilystä, hortoilusta. Villiyrtit ovat terveellisiä, herkullisia ja mikä parasta, ilmaisia. Ne ovat ihka oikeaa lähiruokaa ja niiden keräily luonnossa piristää mieltä, rentouttaa ja lisää hyvinvointia. Villiyrtteihin tutustuminen voi antaa kipinän hortoiluharrastuksen aloittamiseen. Työpajan lopuksi maistellaan metsäisiä herkkuja!

Ohjeita työpajojen varaamiseen
Työpajat sisältyvät edellä mainittuina aikoina Luston näyttelylipun hintaan ja ovat avoinna ennakkovarauksesta klo 10–16. Työpajojen kesto on 1,5 h ja ryhmäkokomaksimi 25 henkilöä.
Näyttelyliput ryhmille (min. 10 hlöä) 4 € lapset, 9 € aikuiset. Yksi opettaja/luokka, henkilökohtaiset avustajat ja kuljettaja vapaa sisäänpääsy.

Aikaa kannattaa varata myös opastettuun kierrokseen Luston näyttelyissä: 60 €/1h tai 80 €/1,5h. Max. 25 hlöä/opas.

Varaukset viimeistään kaksi viikkoa ennen haluttua ajankohtaa.

Työpaja- ja opastusvaraukset
015 345 100, lusto@lusto.fi

Lisätiedot työpajatoiminnasta
Päivi Ronkanen, 050 320 4071, paivi.ronkanen@lusto.fi