Työpajat koululaisryhmille

Metsästä ja puusta löytyy yhtymäkohtia kaikkiin oppiaineisiin ja jokapäiväiseen elämäämme, joskus yllättävälläkin tavalla! Lustossa järjestetään opintoretkiryhmille työpa­joja, jotka avaavat monenlaisia näkökulmia metsään, opettavat kädentaitoja ja antavat lapsille mahdol­lisuuden nähdä, tehdä, kokea ja oppia yhdessä. Työpajojen lisäksi kannattaa varata aikaa opastetulle kierrokselle Luston näyttelyihin sekä Luston lähellä sijaitsevaan Luonnonvarakeskuksen tutkimus- ja puulajipuistoon, jossa on nähtävillä yli sata puulajia ja jossa voi oppia metsään liittyvistä ilmiöistä ja tutustua metsään liittyvään tutkimukseen.

thumb thumb thumb thumb

Työpajat 2018

14.–18.5. Hetki tulilla 

Yöpuu, asentotulet, rakovalkea, kynsitulet, lehmisavu, kytösavu, kaski – outoja nimiä ja monta tapaa tehdä tulia. Tulenteko on vanhastaan tärkeä taito, osa tuhansia vuosia vanhaa suomalaista eränkäynti- ja metsäperinnettä. Tuli tai valkea on tehty aina tarpeen mukaan ja harkitusti. Perehdymme työpajassa tulien maailmaan, tutkimme eri puulajien palamisominaisuuksia ja hyviä sytykkeitä. Työpajassa jokainen tekee ihan oman nuotion, ja poltamme päreitä oikeasti, toki hermostumatta.

 21.– 25.5. Ei pöllömpää

Keväällä muuttolinnut palaavat Suomeen ja luonto täyttyy jälleen monenkirjavista siivekkäistä. Työpajassa etsimme ensin Luston näyttelyistä lintuja ja tutustumme samalla erilaisiin kuvataiteen tapoihin ja tekniikoihin. Näyttelyiden innoittamina teemme kierrätys- ja luonnonmateriaaleista hullunkurisia ja ennennäkemättömiä lintuja. Onko sinun lintusi pirteä peipponen vai viisas pöllö?

28.5.–1.6. Tikusta asiaa

Työpajassa tutustutaan dendrokronologiaan eli lustotutkimukseen. Työpajassa saadaan tietoa, miten lustot eli vuosirenkaat muodostuvat, ja millaisia asioita niistä voidaan lukea. Lustotutkimusta harjoitellaan mikroskoopin ja tietokoneohjelmien avulla! Työpaja soveltuu erityisesti kolmasluokkalaisille ja sitä vanhemmille lapsille.

Ohjeita työpajojen varaamiseen:

Työpajat sisältyvät edellä mainittuina aikoina Luston näyttelylipun hintaan ja ovat avoinna ennakkovarauksesta klo 10–16.  Työpajojen kesto on 1,5 h ja ryhmäkoko maksimi 25 henkilöä. Näyttelyliput ryhmille (min. 10 hlöä): 4 € lapset, 9 € aikuiset. Yksi opettaja/luokka, henkilökohtaiset avustajat ja kuljettaja vapaa sisäänpääsy. Lisäksi kannattaa varata aikaa opastetulle kierrokselle Luston näyttelyihin: 60 € / 1h tai 80 € / 1,5h. Opastuksille max. 25 hlöä / opas.

Muistathan varata työpajat ajoissa, varaukset toivomme viimeistään kaksi viikkoa ennen haluttua ajankohtaa!

Työpajat Hetki tulilla ja Tikusta asiaa ovat varattavissa myös syksyllä ryhmän toivomina ajankohtina! Tällöin työpajamaksu on 80 € / ryhmä + näyttelyliput.

Lue lisää opastuksista luonto- ja metsäkohteille täältä

Lue lisää näyttelyopastuksista täältä

Työpaja- ja opastusvaraukset:
Luston asiakaspalvelu
p. 015 345 100 tai lustolusto.fi

Lisätietoja Luston työpajatoiminnasta:
Asta Vaittinen
asta.vaittinenlusto.fi