Työpajat koululaisryhmille

Metsästä ja puusta löytyy yhtymäkohtia kaikkiin oppiaineisiin ja jokapäiväiseen elämäämme, joskus yllättävälläkin tavalla! Lustossa järjestetään opintoretkiryhmille työpa­joja, jotka avaavat monenlaisia näkökulmia metsään, opettavat kädentaitoja ja antavat lapsille mahdol­lisuuden nähdä, tehdä, kokea ja oppia yhdessä. Työpajojen lisäksi kannattaa varata aikaa opastetulle kierrokselle Luston näyttelyihin sekä Luston lähellä sijaitsevaan Luonnonvarakeskuksen tutkimus- ja puulajipuistoon, jossa on nähtävillä yli sata puulajia ja jossa voi oppia metsään liittyvistä ilmiöistä ja tutustua metsään liittyvään tutkimukseen.

thumb thumb thumb thumb

Työpajat 2017

15.5.–2.6. Tikusta asiaa

Työpajassa tutustumme dendrokronologiaan eli lustotutkimukseen ja selvitämme, miten lustot eli vuosirenkaat muodostuvat, ja millaisia asioita niistä voidaan lukea. Lustotutkimusta harjoittelemme mikroskoopin ja tietokoneohjelmien avulla! Työpaja soveltuu erityisesti kolmasluokkalaisille ja sitä vanhemmille lapsille.

15.–19.5. Hetki tulilla

Yöpuu, asentotulet, rakovalkea, kynsitulet, lehmisavu, kytösavu, kaski – outoja nimiä ja monta tapaa tehdä tulia. Tulenteko on tärkeä taito ja osa vanhaa suomalaista eränkäynti- ja metsäperinnettä. Työpajassa perehdymme tulien maailmaan, tutkimme eri puulajien palamisominaisuuksia ja hyviä sytykkeitä. Työpajassa jokainen tekee ihan oman nuotion, ja poltamme päreitä oikeasti, toki hermostumatta.

22.–26.5. Puugrafiikkaa

Tutustutaan Luston näyttelyihin kuvataiteen keinoin! Kansallista identiteettiä rakentamassa – Suomalainen metsäsuhde UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiön taidekokoelmassa -näyttelyn innoittamana etsimme itsestämme löytyvää luovaa ilmaisua. Tekniikaksi valitsemme luonnollisesti puugrafiikan vanhemmille ja puulevylle piirtämisen vähän pienimmille. Tehdään yhdessä oma näyttely!

29.5.–2.6. Ponssen puikoissa

Luston Koneaika-näyttelyssä on esillä suuria metsäkoneita – jopa kävelevä metsäkone Plusjack. Työpajassa otamme selvää metsäkoneiden kehityksestä. Työhön päästään käsiksi harjoittelemalla ensin simulaattoreilla, jonka jälkeen ajetaan ulkona ihan oikeaa metsäkonetta!

Ohjeita työpajojen varaamiseen:

Työpajat sisältyvät edellä mainittuina aikoina Luston näyttelylipun hintaan ja ovat avoinna ennakkovarauksesta klo 10–16.  Työpajojen kesto on 1,5 h ja ryhmäkoko maksimi 25 henkilöä. Näyttelyliput ryhmille (min. 10 hlöä): 4 € lapset, 9 € aikuiset. Opettaja ja kuljettaja vapaa sisäänpääsy. Lisäksi kannattaa varata aikaa opastetulle kierrokselle Luston näyttelyihin: 60 € / 1h tai 80 € / 1,5h. Opastuksille max. 25 hlöä / opas.

Muistathan varata työpajat ajoissa, varaukset toivomme viimeistään kaksi viikkoa ennen haluttua ajankohtaa!

Työpajat Hetki tulilla ja Tikusta asiaa ovat varattavissa myös syksyllä ryhmän toivomina ajankohtina! Tällöin työpajamaksu on 80 € / ryhmä + näyttelyliput.

Lue lisää opastuksista luonto- ja metsäkohteille täältä

Lue lisää näyttelyopastuksista täältä

Työpaja- ja opastusvaraukset:
Luston asiakaspalvelu
p. 015 345 100 tai lustolusto.fi

Lisätietoja Luston työpajatoiminnasta:
Museoisäntä Eero Knaapi
p. 050 375 3383 tai eero.knaapilusto.fi