Rekisteri- ja tietosuojaseloste

REKISTERISELOSTE
TIETOSUOJASELOSTE

Yhdistetty rekisteri- ja tietosuojaseloste

Henkilötietolaki (523/1999) 10§ ja 24 §

Laadittu 1.10.2016

Rekisterin pitäjä
Luston Tuki Oy
Lustontie 1
58450 Punkaharju
Y-tunnus 0952961-3

Rekisteriä hoitava henkilö
Museokaupanhoitaja Päivi Ronkanen
puhelin: +358 50 320 4071
sähköposti: etunimi.sukunimi@lusto.fi

Rekisterin nimi
Luston verkkokaupan ja uutiskirjeen asiakasrekisteri

Säännönmukaiset tietolähteet
Asiakas antaa nimi- ja yhteystietonsa tehdessään tilauksen Luston verkkokaupassa, rekisteröityessään Luston verkkokaupan asiakkaaksi tai tilatessaan Luston uutiskirjeen.

Rekisterin käyttötarkoitus
Rekisterin käyttötarkoitus on Luston verkkokaupan ja uutiskirjeen asiakasrekisterin ylläpitäminen sekä asiakkaiden tilausten arkistointi ja käsittely. Tietoja voidaan käyttää Luston verkkokaupan ja Luston toiminnan kehittämiseen liittyen, tilastollisiin tarkoituksiin, markkinointiin ja uutiskirjeviestintään. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa.

Rekisterin pitämät tiedot
Henkilön etu- ja sukunimi
Sähköpostiosoite
Postiosoite
Puhelinnumero
Tiedot käsitellyistä tilauksista

Rekisterin suojaus sekä tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
Rekisterin tietojen käsittely edellyttää salasanaa ja käyttäjätunnusta. Rekisteri on suojattu ulkopuoliselta käytöltä ja tietojen käyttöä valvotaan. Tiedot verkkokaupan asiakkuuksista sijaitsevat Luston verkkokaupan teknisen palveluntarjoajan ylläpitämällä salasanasuojatulla palvelimella.

Uutiskirjeviestintään käytetään MailChimp sähköpostipalvelua. MailChimp on yhdysvaltalainen yhtiö, jolloin henkilötietoja siirtyy Euroopan Unionin ulkopuolelle.

Asiakkaalla on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käyttämästä hänen tietojaan suoramarkkinointiin. Kiellon voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen paivi.ronkanen@lusto.fi tai poistaa itsensä postituslistalta uutiskirjeen mukana tulevasta linkistä.

Manuaalista aineistoa ei ole. Rekisteröityneen henkilötiedot hävitetään käyttäjän pyynnöstä.

Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Evästeiden käyttö
Evästeet ovat käyttäjän selaimelle lähetettäviä pieniä tekstitiedostoja, joiden avulla voidaan ohjata käyttäjän selaimen ja käytetyn palvelun yhteydenpitoa. Suomen Metsämuseosäätiö sr ja Luston Tuki Oy hyödyntävät evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla saatavia tietoja palvelujen käytön tilastointiin. Lisäksi evästeitä käytetään markkinoinnin kohdentamiseen ja mittaamiseen. Käyttäjää ei voida tunnistaa pelkkien evästeiden tai muiden tekniikoiden avulla saatujen tietojen perusteella.

Evästeisiin tallennetaan tietoja, joita tarvitaan verkkosivuston kunnolliseen toimintaan. Evästeet myös auttavat kehittämään verkkosivustoa seuraamalla sivuston kävijämäärää, käytettäviä sivuja ja sivujen käyttötiheyttä. Istuntoevästeet poistetaan kunkin selainistunnon päättyessä. Pysyvät evästeet pysyvät laitteessasi pidempään (evästeessä määritetyn ajan) ja ne aktivoituvat aina, kun käyt kyseisen evästeen luoneella verkkosivustolla.

Parantaaksemme ja arvioidaksemme sivustomme käyttöä käytämme evästeisiin perustuvaa Google Analyticsia. Tässä yhteydessä Analytics kokoaa tavanomaisia sivuston käyttöraportteja.

Lisätietoja Google Analyticsiin liittyvästä tietosuojasta ja turvallisuudesta

Evästeet voi estää ottamalla käyttöön selaimen asetuksen, jolla voi kieltäytyä kaikkien tai joidenkin evästeiden määrittämisestä. Jos kuitenkin estät selainasetuksen avulla kaikki evästeet (myös välttämättömät), et pysty käyttämään sivustomme joitakin osia tai koko sivustoa. Evästeiden poistaminen käytöstä tai poistaminen ei estä laitteen tunnistamista ja siihen liittyvää tietojen keräämistä.