Avoimet työpaikat

Liity joukkoomme! Etsimme uudistuvaan ja aktiiviseen museoomme toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin vastaavaa tuottajaa, yleisötyönohjaajaa ja osa-aikaista toimitilahuoltajaa sekä yhtä määräaikaista projektityöntekijää. Tarjoamme mahdollisuuden osallistua uudistuvan museon kehittämiseen valtakunnallisesti merkittävällä toimialalla.

Suomen Metsämuseo Lusto on Punkaharjun kansallismaisemassa tukikohtaansa pitävä valtakunnallinen metsäkulttuurin erikoismuseo, joka vahvistaa suhteita metsään ja metsäkulttuurin yhteiskunnallista vaikuttavuutta Suomessa. Luston tavoitteena on olla metsäkulttuurin ja -kulttuuriperinnön paras asiantuntija, monipuolisen ja luotettavan metsätiedon välittäjä sekä hyvin tunnettu matkailukohde Suomessa.

Vuodesta 1994 toimineen Luston taustaorganisaatio on Suomen Metsämuseosäätiö, jonka perustivat vuonna 1988 metsäalan keskeisimmät organisaatiot.

Luston toiminnan ytimessä ovat metsähistoria, metsäkulttuuri ja metsäsuhteet. Ne näkyvät Luston monipuolisissa ja -ulotteisissa näyttelyissä ja tapahtumissa, joihin tutustuu vuosittain noin 35 000 vierailijaa, aktiivisessa kokoelmatyössä ja laajoissa museokokoelmissa sekä Luston verkostomaisessa asiantuntijatyöskentelyssä. Lusto on mukana tärkeimmissä metsäkulttuurin, metsä-, museo- ja matkailualan sekä tutkimus- ja koulutussektorin yhteistyöverkostoissa.

Arvomme ovat aitous, rohkeus ja kestävyys.

Lusto – Suomen Metsämuseo, strategia 2018–2022

Etsimme uudistuvaan ja aktiiviseen museoomme toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin vastaavaa tuottajaa, yleisötyönohjaajaa ja osa-aikaista toimitilahuoltajaa sekä yhtä määräaikaista projektityöntekijää. Tarjoamme mahdollisuuden osallistua uudistuvan museon kehittämiseen valtakunnallisesti merkittävällä toimialalla.

 

Vastaava tuottaja

Vastaavan tuottajan päätehtävänä on vastata Luston tuotantojen suunnittelusta ja toteutuksesta. Tehtäviin kuuluvat tuotantojen aikataulutus, hankkeistaminen, rahoituksen hankinta, tuotantoprosessien työnjohdolliset tehtävät sekä vastuualueen verkostojen ylläpito ja kehittäminen.

Luston keskeisiä tuotantoja ovat näyttelyt. Muita tuotantoja ovat julkaisut, tapahtumat ja muut erilaiset museopalvelut. Luston palveluvalikoimaa kehitetään ja laajennetaan museon uuden strategian mukaisesti. Vastaava tuottaja koordinoi Luston Tuotantopalvelut-vastuualuetta, jossa työskentelevät graafinen suunnittelija/valokuvaaja, näyttelymestari ja museomestari, sekä osallistuu Luston johtoryhmän työskentelyyn.

Edellytämme hakijalta soveltuvaa korkeakoulututkintoa, kokemusta erityisesti näyttelytuotannoista, organisointitaitoja, digitaalista osaamista sekä kielitaitoa. Arvostamme projektiosaamista, verkostoitumistaitoja, uudenlaisten esitystekniikoiden tuntemusta, kehittämisorientaatiota sekä itsenäistä ja aktiivista työotetta.

Tarjoamme mahdollisuuden kehittää uutta työnkuvaa uudistuvassa museossamme. Työsuhde on voimassa toistaiseksi. Tehtävä täytetään sopimuksen mukaan.

 

Yleisötyönohjaaja

Yleisötyönohjaajan päätehtäviin kuuluvat Luston asiakaspalvelutehtävät ja niiden ohella opastaminen, opastustoiminnan kehittäminen sekä näyttelyihin liittyvien työpajojen suunnittelu ja toteutus. Yleisötyönohjaaja koordinoi museon päiväkoti- ja kouluyhteistyötä.

Edellytämme tehtävään soveltuvaa koulutusta, kokemusta asiakaspalvelutehtävistä, hyviä esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja sekä englannin kielen taitoa. Arvostamme metsäkulttuurin ja museoalan tuntemusta, kokemusta työskentelystä erilaisten kohderyhmien sekä erityisesti lasten ja nuorten kanssa, monipuolista kielitaitoa ja kiinnostusta kielitaidon kehittämiseen, pedagogisia opintoja sekä innostunutta ja kehittävää työotetta.

Tarjoamme mahdollisuuden vuorovaikutteiseen työhön ja sen kehittämiseen asiakasrajapinnassa. Tehtävä sisältää myös viikonlopputyötä museon aukioloaikojen mukaisesti. Työsuhde on voimassa toistaiseksi. Tehtävä täytetään sopimuksen mukaan.

 

Toimitilahuoltaja (osa-aikainen)

Toimitilahuoltajan tehtäviin kuuluvat museon monipuolisen ja laajan kiinteistön näyttely- ja asiakastilojen, henkilöstön työ- ja sosiaalitilojen sekä teknisten ja museokokoelmatilojen puhtaanapito.

Edellytämme tehtävään soveltuvaa koulutusta, oma-aloitteisuutta, palveluhenkisyyttä ja vastuuntuntoisuutta.

Tarjoamme joustavat työajat, mielenkiintoisen työympäristön ja toistaiseksi voimassa olevan työsuhteen. Osa-aikaisuus noin 50 %. Tehtävä täytetään sopimuksen mukaan.

 

Projektityöntekijä

Lustoa osallistavana alustana kehittävä projektimme “Metsä + museo > metsämuseo” etsii metsäalaa tuntevaa projektityöntekijää määräaikaiseen tehtävään. Metsämiesten Säätiön rahoittaman projektin tavoitteena on kehittää museolle uudenlainen tapa jakaa luotettavaa metsiin liittyvää tietoa elämyksellisesti ja havainnollisesti eri kohderyhmille.

Projektityöntekijän tehtävänä on kartoittaa olemassa olevia metsiin liittyviä tietovarantoja ja kumppanuuksia, arvioida niiden hyödyllisyyttä projektin näkökulmasta sekä osallistua uudenlaisen museokonseptin luomiseen.

Edellytämme projektityöntekijältä metsäalan tuntemusta, hyviä tiedonhaku- ja tiedonkäsittelytaitoja, yhteistyökykyä ja verkostoitumistaitoja. Arvostamme innovatiivisuutta, digitaalista osaamista sekä kielitaitoa.

Tehtävä soveltuu myös metsäalan opintojen loppuvaiheen opiskelijoille.

Työsuhteen kesto on 4-6 kk. Tarvittaessa työtä voi tehdä osittain etänä ja osa-aikaisesti.

 

Työhakemukset ja CV:t kaikkiin avoinna oleviin tehtäviin lähetetään 25.1.2019 mennessä palkkatoivomuksineen sähköpostitse osoitteeseen pekka.aanismaa@lusto.fi. Merkitse viestin aihekenttään hakemasi tehtävä.

Noudatamme museoalan työehtosopimusta.

Lisätietoja vastaavan tuottajan tehtävästä: Leena Paaskoski, leena.paaskoski@lusto.fi, p. 050 3669552.

Lisätietoja yleisötyönohjaajan, toimitilahuoltajan ja projektityöntekijän tehtävästä: Pekka Äänismaa, pekka.aanismaa@lusto.fi, p. 050 3784033

Ei pöllömpää!

Koululaisille järjestetty Ei pöllömpää! -työpaja ammensi teemansa Luston erikoisnäyttelyistä. Oppilaita inspiroi Paavo Halosen linnut ja ITE Puusta kansantaiteilijoiden kädenjälki. Tällä sivulla pääset katsomaan...

Näytä lisää

Tervetuloa edullisille ostoksille Luston verkkopuotiin!

Näytä lisää

MUSEORAVINTOLA NILA

Näytä lisää

Metsäsuhteita.fi

Suomalainen metsä ja suomalaisten metsäsuhde on nyt ajankohtainen. Osallistu ja lähetä metsie Lustolle! Lue lisää www.metsäsuhteita.fi!

Näytä lisää

Luston kesätyöpaikat

Haluatko kehittää kielitaitoasi ja saada vaativaa asiakaspalvelukokemusta metsä-, museo- ja matkailualalta tulevaisuuttasi ajatellen? Ensi kesän kesätyöpaikkamme ovat nyt haussa. Lue lisää ja hae...

Näytä lisää

Call for Papers: Metsät ja kulttuurinen kestävyys

Metsähistorian tutkijaseminaari 2019 ja Vuosilusto 13 / 2020: kutsumme seminaarin puhujiksi ja Vuosiluston kirjoittajiksi tutkijoita, joiden tutkimusaiheet, -näkökulmat tai -aineistot liittyvät arvojen ja...

Näytä lisää