Avoin työpaikka: museopedagogi

Lusto – Suomen Metsämuseo hakee metsäkulttuurista, sisällöntuottamisesta ja museokommunikaatiosta innostunutta museopedagogia kahden vuoden määräaikaiseen tehtävään.

Lusto – Suomen Metsämuseo hakee metsäkulttuurista, sisällöntuottamisesta ja museokommunikaatiosta innostunutta museopedagogia kahden vuoden määräaikaiseen tehtävään. Tehtävä täytetään 1.12.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan. Museopedagogi työskentelee osana Luston Metsäkulttuuripalvelut-vastuualuetta.

Museopedagogi keskittyy erityisesti Luston laajan ydinnäyttelyuudistuksen, metsäsuhteisiin liittyvän elävän perinnön työn ja Vihreän kullan kulttuuritie -hankkeen sisällöntuotannon suunnitteluun ja toteutukseen. Museopedagogi suunnittelee ja toteuttaa museopalveluja sidosryhmien, museon käyttäjien ja yleisöjen kanssa.

Edellytämme, että sinulla on museoalalle soveltuva korkeakoulututkinto, museotyökokemusta erityisesti museokommunikaation ja -pedagogiikan alalta, taitoja ja kiinnostusta sisällöntuottamiseen ja viestintään sekä hyvä suomen ja englannin kielen taito. Arvostamme museologian ja kasvatustieteen opintoja, aineettoman kulttuuriperinnön tuntemusta, sidosryhmätyötaitoja, oma-aloitteista, innovatiivista ja kehittämishakuista työotetta sekä erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Noudatamme museoiden työehtosopimusta. Vapaamuotoinen hakemus palkkatoivomuksineen sekä ansioluettelo osoitetaan kehittämisjohtaja Leena Paaskoskelle sähköpostitse osoitteeseen leena.paaskoski@lusto.fi. Sähköpostin aihekenttään merkintä ”Museopedagogi”. Hakemuksen tulee olla perillä viimeistään 25.10.2020 klo 16 mennessä.

Lisätietoja: Leena Paaskoski p. 050 3669552, Leena.Paaskoski@lusto.fi.

 

Suomen Metsämuseo Lusto on Punkaharjun kansallismaisemassa tukikohtaansa pitävä valtakunnallinen metsäkulttuurin vastuumuseo, joka vahvistaa suhteita metsään ja lisää metsäkulttuurin yhteiskunnallista vaikuttavuutta Suomessa. Luston tavoitteena on olla metsäkulttuurin ja -kulttuuriperinnön paras asiantuntija, monipuolisen ja luotettavan metsätiedon välittäjä sekä hyvin tunnettu matkailukohde Suomessa. Arvomme ovat aitous, rohkeus ja kestävyys.

Vuodesta 1994 toimineen Luston taustaorganisaatio on Suomen Metsämuseosäätiö sr, jonka perustivat vuonna 1988 metsäalan keskeisimmät organisaatiot. Sidosryhmätyö ja verkostot ovat edelleen toimintamme perusta.

Luston toiminnan ytimessä ovat metsähistoria, metsäkulttuuri ja metsäsuhteet. Ne näkyvät Luston monipuolisissa ja moniulotteisissa näyttelyissä ja tapahtumissa, joihin tutustuu vuosittain n. 40 000 vierailijaa, aktiivisessa kokoelmatyössä ja laajoissa museokokoelmissa sekä Luston verkostomaisessa asiantuntijatyöskentelyssä. Lusto on mukana tärkeimmissä metsäkulttuurin, metsä-, museo- ja matkailualan sekä tutkimus- ja koulutussektorin yhteistyöverkostoissa.

Tarjouspyyntö näyttelyuudistuksen videotuotannot

Pyydämme kokonaistarjousta Suomen Metsämuseo Luston videotuotannoista osana näyttelyuudistustyötä.

Näytä lisää

Tervetuloa edullisille ostoksille Luston verkkopuotiin!

Näytä lisää

Tilaa Metsäsuhdeklinikka

Millainen on sinun metsäsuhteesi ja miten se voi? Millaisia merkityksiä metsillä sinulle on? Jos metsäiset asiat askarruttavat mieltäsi ja kaipaat keskustelukumppania, tilaa Lustosta...

Näytä lisää

Avoin työpaikka: toimitusjohtaja

Suomen Metsämuseo Lusto on Punkaharjun kansallismaisemassa tukikohtaansa pitävä, voimakkaasti kehittyvä valtakunnallinen ja kansainvälisesti verkostoitunut metsäkulttuurin vastuumuseo. Haemme museon johtoon toimitusjohtajaa.

Näytä lisää

MUSEORAVINTOLA NILA

Näytä lisää

Osallistavaa merkitysanalyysiä museoille

Merkitysanalyysi on suomalaisten museoiden museo-objektien ja -kokoelmien merkitysten ja museoarvon määrittelyyn tarkoitettu yhteisöllinen menetelmä. Tiivis ja innostava merkitysanalyysityöpaja auttaa museot alkuun osallistavassa työssä...

Näytä lisää

Turvallinen museovierailu

Olemme tehneet lukuisia toimenpiteitä tehdäksemme museovierailun turvalliseksi. Vallitsevassa tilanteessa on tärkeää, että toimimme kaikki yhdessä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Museomme on suuri, näyttelytilaa on...

Näytä lisää

Metsäsuhteita.fi

Suomalainen metsä ja suomalaisten metsäsuhde on nyt ajankohtainen. Osallistu ja lähetä metsie Lustolle! Lue lisää www.metsäsuhteita.fi!

Näytä lisää

Metsäkulttuuria etänä

Tälle sivulle olemme koonneet tarjonnastamme metsäistä tietoa, ajanvietettä ja tekemistä. Aineistot ovat saavutettavissa kotisohvalta käsin. Tervetuloa viihtymään.

Näytä lisää