Osallistavaa merkitysanalyysiä museoille

Merkitysanalyysi on suomalaisten museoiden museo-objektien ja -kokoelmien merkitysten ja museoarvon määrittelyyn tarkoitettu yhteisöllinen menetelmä. Tiivis ja innostava merkitysanalyysityöpaja auttaa museot alkuun osallistavassa työssä omien kokoelmien parissa.

Tutustu menetelmään ja kysy lisää työpajan asiantuntijoilta.

Haluaisitko rikastaa ja monipuolistaa luettelointitietoa? Haluaisitko löytää kiinnostavia tarinoita ja inspiroivia merkityksiä? Mietitkö, miten museosi yhteisöt voisivat aidosti osallistua kulttuuriperinnön määrittelyyn?

Merkitysanalyysi on suomalaisten museoiden museo-objektien ja -kokoelmien merkitysten ja museoarvon määrittelyyn tarkoitettu yhteisöllinen menetelmä. Kokemuksemme mukaan merkitysanalyysi saa kaikki innostumaan museokokoelmista. Erilaiset analyysikohteet voivat avata hienoja ja yllättäviä näköaloja yhteiseen kulttuuriperintöön. Haluamme auttaa museot alkuun osallistavassa työssä kokoelmien parissa tarjoamalla tiiviin ja innostavan merkitysanalyysityöpajan museon omien kokoelmien äärellä.

Merkitysanalyysityöpaja koostuu museon ennakkotehtävästä, kahdesta työpajapäivästä, analyysitöiden kommentoinnista ja museon henkilöstön kanssa pidettävästä suunnittelupalaverista, jossa mietitään, miten osallistavasta merkitysanalyysista tehdään museon pysyvä toimintamuoto

Meistä

Olemme molemmat merkitysanalyysimenetelmän tekijöitä ja olemme opettaneet sitä runsaasti museoalalla ja korkeakouluissa. Meillä on huikeita kokemuksia siitä, miten merkitysanalyysi herättää kokoelmat ja ihmiset henkiin!

Kerromme mielellämme lisää ja annamme tarjouksen työpajapaketista.

Heikki Häyhä, MA

konservaattori, For Our Generation Ou

heikkih9@gmail.com, p. 050 5830030

Leena Paaskoski, dos., FT

kehittämisjohtaja, Lusto – Suomen Metsämuseo

leena.paaskoski@lusto.fi, p. 050 3669552

 

Osallistavaa merkitysanalyysiä museoille -esite (pdf)

Tietoa merkitysanalyysimenetelmästä (pdf)

Tilaa Metsäsuhdeklinikka

Millainen on sinun metsäsuhteesi ja miten se voi? Millaisia merkityksiä metsillä sinulle on? Jos metsäiset asiat askarruttavat mieltäsi ja kaipaat keskustelukumppania, tilaa Lustosta...

Näytä lisää

Metsäsuhteita.fi

Suomalainen metsä ja suomalaisten metsäsuhde on nyt ajankohtainen. Osallistu ja lähetä metsie Lustolle! Lue lisää www.metsäsuhteita.fi!

Näytä lisää

Suomi on metsäläinen

Ylen Suomi on metsäläinen -ohjelmasarjassa tarkastellaan metsien vaikutusta Suomeen ja suomalaisuuteen ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Lusto on ollut mukana ohjelman teossa metsäsuhteiden asiantuntijana...

Näytä lisää

MUSEORAVINTOLA NILA

Näytä lisää

Tervetuloa edullisille ostoksille Luston verkkopuotiin!

Näytä lisää