Osallistavaa merkitysanalyysiä museoille

Merkitysanalyysi on suomalaisten museoiden museo-objektien ja -kokoelmien merkitysten ja museoarvon määrittelyyn tarkoitettu yhteisöllinen menetelmä. Tiivis ja innostava merkitysanalyysityöpaja auttaa museot alkuun osallistavassa työssä omien kokoelmien parissa.

Tutustu menetelmään ja kysy lisää työpajan asiantuntijoilta.

Haluaisitko rikastaa ja monipuolistaa luettelointitietoa? Haluaisitko löytää kiinnostavia tarinoita ja inspiroivia merkityksiä? Mietitkö, miten museosi yhteisöt voisivat aidosti osallistua kulttuuriperinnön määrittelyyn?

Merkitysanalyysi on suomalaisten museoiden museo-objektien ja -kokoelmien merkitysten ja museoarvon määrittelyyn tarkoitettu yhteisöllinen menetelmä. Kokemuksemme mukaan merkitysanalyysi saa kaikki innostumaan museokokoelmista. Erilaiset analyysikohteet voivat avata hienoja ja yllättäviä näköaloja yhteiseen kulttuuriperintöön. Haluamme auttaa museot alkuun osallistavassa työssä kokoelmien parissa tarjoamalla tiiviin ja innostavan merkitysanalyysityöpajan museon omien kokoelmien äärellä.

Merkitysanalyysityöpaja koostuu museon ennakkotehtävästä, kahdesta työpajapäivästä, analyysitöiden kommentoinnista ja museon henkilöstön kanssa pidettävästä suunnittelupalaverista, jossa mietitään, miten osallistavasta merkitysanalyysista tehdään museon pysyvä toimintamuoto

Meistä

Olemme molemmat merkitysanalyysimenetelmän tekijöitä ja olemme opettaneet sitä runsaasti museoalalla ja korkeakouluissa. Meillä on huikeita kokemuksia siitä, miten merkitysanalyysi herättää kokoelmat ja ihmiset henkiin!

Kerromme mielellämme lisää ja annamme tarjouksen työpajapaketista.

Heikki Häyhä, MA

konservaattori, For Our Generation Ou

heikkih9@gmail.com, p. 050 5830030

Leena Paaskoski, dos., FT

kehittämisjohtaja, Lusto – Suomen Metsämuseo

leena.paaskoski@lusto.fi, p. 050 3669552

 

Osallistavaa merkitysanalyysiä museoille -esite (pdf)

Tietoa merkitysanalyysimenetelmästä (pdf)

Tervetuloa edullisille ostoksille Luston verkkopuotiin!

Näytä lisää

Tulevat näyttelyt ja tapahtumat 2020

Luston näyttelyt ja tapahtumat esittelevät monipuolisesti ihmisen ja metsän välistä vuorovaikutusta menneisyydestä tähän päivään. Vaihtuvissa erikoisnäyttelyissä avataan uusia näkökulmia metsäkulttuurin eri osa-alueisiin. Vuonna...

Näytä lisää

MUSEORAVINTOLA NILA

Näytä lisää

Tilaa Metsäsuhdeklinikka

Millainen on sinun metsäsuhteesi ja miten se voi? Millaisia merkityksiä metsillä sinulle on? Jos metsäiset asiat askarruttavat mieltäsi ja kaipaat keskustelukumppania, tilaa Lustosta...

Näytä lisää

Yhteistyökumppaniksi näyttelyuudistukseen?

Onko sinulla jokin toimiva tekninen ratkaisu, innovatiivinen palvelu tai näyttelyrakentamiseen liittyvä tuote, joka voisi kiinnostaa meitä? Suomen Metsämuseo Lusto tekee ydinnäyttelyuudistuksen vuosina 2020–2022....

Näytä lisää

Luston kiertonäyttelytarjonta

Lusto – Suomen Metsämuseo tarjoaa kiertoon näyttelyitä metsäsuhteista, metsäkulttuurista ja metsähistoriasta. Tutustu tarjontaan ja kysy lisää, yhteystiedot sivun lopussa.

Näytä lisää

Lusto – Suomen Metsämuseo suljettu

Lusto – Suomen Metsämuseo on suljettu yleisöltä ja tapahtumat on peruttu 13.4.2020 asti koronavirusepidemian leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi valtioneuvoston ohjeiden mukaisesti.

Näytä lisää

Metsäsuhteita.fi

Suomalainen metsä ja suomalaisten metsäsuhde on nyt ajankohtainen. Osallistu ja lähetä metsie Lustolle! Lue lisää www.metsäsuhteita.fi!

Näytä lisää