Savotan Sävel -konsertti 15.6.

Ikivihreät sävelet kajahtavat Luston auditoriossa lauantaina 15.6.2019 klo 15.00–17.00. Konsertin tahdittaa harmonikkamestari Jukka Lampelan Kämppäorkesteri. Konsertti on osa Luston Metku-tapahtumaa.

Liput 20 € ennakkoon Lustosta tai käteismaksulla tilaisuudessa.

Savotan Sävel -konsertti on kunnianosoitus suomalaiselle metsätyölle ja -teollisuudelle, taloutemme tukijaloille. Metsä- ja uittotyö ovat jättäneet syvät ja ikuiset jäljet suomalaiseen elämänmenoon. Ne ovat jättäneet jälkensä paitsi fyysisinä suorituksina ja toimeentulon antajina, niin myös henkisesti ja taiteellisesti. Puhutaan erityisestä jätkäkulttuurista ja siihen liittyen omaleimaisesta ja tunnelmoivasta musiikista.

Tuttuja ikivihreitä: Jätkän humppa, Lapin jenkka, Rakovalkealla, Jätkän lauantai, Rovaniemen markkinoilla, Iltalaulu tukkikämpällä, Vanhan myllyn tarina, On lautalla pienoinen kahvila, Kaksi vanhaa tukkijätkää, Kulkuri ja joutsen… kaikilla noilla on yhteisenä tekijänä metsä, uitto, kaipuu luontoon ja elämisen autuaallinen vapaus, kun Tili tuli lauantaina.

Lappi kiehtoo lauluntekijöitä

Vanhempien savottalaulujen tekijöille metsä- ja uittotyö tai savottaelämä on ollut varsin kaukaista, tai he eivät ainakaan ole niitä omakohtaisesti kokeneet: Toivo Kärki, Reino Helismaa, Usko Kemppi, Kauko Käyhkö ja Tapio Rautavaara. Vaikka laulut ovat syntyneet usein kirjoituspöydän ääressä, on Lappi antanut aiheen monelle laululle.

Harmonikkataiteilija Jukka Lampelan virtuoosimaisten sävelkulkujen lisäksi estradilla on myös muita taitajia: tunnelmalaulujen tulkitsija Risto Nyqvist, rumpali-taustalaulaja Markku Laamanen ja bassokitaristi sekä laulaja Heikki Keskitalo.

Noin kaksi tuntia kestävän Savotan Sävel -konsertin juontaa Jorma Korhonen.

Liput 20 € ennakkoon Lustosta tai käteismaksulla tilaisuudessa.

Konsertti on osa Metku-tapahtuman ohjelmaa.

Digimetsäläinen-seminaari
14.6.

Digimetsäläinen – Tarina ja tulevaisuus -seminaari perjantaina 14.6.2019 klo 12–16. Lusto järjestää korkeatasoisen metsäalan digitalisaatioon keskittyvän iltapäiväseminaarin. Tilaisuus on tarkoitettu alan yrittäjille, kehittäjille,...

Näytä lisää

Tervetuloa edullisille ostoksille Luston verkkopuotiin!

Näytä lisää

Suomi on metsäläinen

Ylen Suomi on metsäläinen -ohjelmasarjassa tarkastellaan metsien vaikutusta Suomeen ja suomalaisuuteen ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Lusto on ollut mukana ohjelman teossa metsäsuhteiden asiantuntijana...

Näytä lisää

Metsäsuhteita.fi

Suomalainen metsä ja suomalaisten metsäsuhde on nyt ajankohtainen. Osallistu ja lähetä metsie Lustolle! Lue lisää www.metsäsuhteita.fi!

Näytä lisää

MUSEORAVINTOLA NILA

Näytä lisää