Turvallinen museovierailu

Olemme tehneet lukuisia toimenpiteitä tehdäksemme museovierailun turvalliseksi. Vallitsevassa tilanteessa on tärkeää, että toimimme kaikki yhdessä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Museomme on suuri, näyttelytilaa on noin 2500 m2 ja yhtäaikaiset kävijämäärät ovat yleensä maltillisia. Silti haluamme valmistautua museovierailuihin mahdollisimman hyvin. Alle on koottu museossamme toteutettavat asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuutta lisäävät toimet.

Turvallisen museovierailun periaatteet

Noudatamme Suomen hallituksen yleisiä linjauksia ja THL:n ohjeita.

Asiakkaiden tulisi välttää museovierailua, jos kokee lieviäkin hengitystieoireita tai joku samassa taloudessa asuva on sairaana.

Henkilökuntamme tulee töihin vain täysin terveenä.

Museomme siivousta on tehostettu erityisesti kosketuspinnoilla.

Tiloihimme on asennettu lattiatarrat, joilla pystymme havainnollisesti osoittamaan asiakkaillemme turvallisen välimatkan muihin.

Ohjeistamme vieraitamme suullisesti ja kirjallisesti pesemään käsiä ja yskimään tai aivastamaan kaikille turvallisella tavalla.

Kuulutamme useaan kertaan päivän aikana asiakkaille toimenpiteistä, joilla tähdätään turvalliseen museovierailuun.

Käsidesiä on tarjolla asiakkaiden ja työntekijöiden käyttöön sisääntuloaulassa, näyttelytiloissa ja Luston Puodissa.

Suosittelemme korttimaksua käteisen käytön sijaan.

Kassoille on asennettu suojapleksit ja asiakaspalveluhenkilökunnalla on käytössä kertakäyttöiset suojakäsineet.

Alueellamme on sairaanhoitopiirin antama maskisuositus, joten suosittelemme, että käytät maskia vierailusi aikana.

Poikkeuksia palveluissamme:

  • Ryhmiä otetaan vastaan turvavälit huomioiden ja asiakaspalvelussa ohjeistetaan vieraita turvallisesta museovierailusta.
  • Emme tee opastuksia näyttelyihin emmekä puulajipuistoon, sillä turvavälien käyttöä ei voida taata.
  • Vuokrattavien kokoustilojen henkilömääriä on väliaikaisesti pienennetty (auditorio max. 20 hlöä, monitoimitila max. 20 hlöä, neuvottelutila max. 6 hlöä).

Koulutamme henkilökuntaamme tilanteen vaatimiin uudenlaisiin toimenpiteisiin ja seuraamme tilannetta ja viranomaisohjeistusta. Teemme tarvittaessa muutoksia käytäntöihin.

Poikkeustilanteessa on tärkeää tehdä kulttuuriperintöämme saavutettavaksi ja on välttämätöntä, että noudatamme yhdessä turvallisuusohjeita. Autamme mielellämme, jos kaipaat lisätietoa museovierailusi suunnittelussa. Ota yhteyttä: lusto@lusto.fi, p. 015 345 100

Tutustu myös etätarjontaamme, joka on saavutettavissa, vaikka kotisohvalta.

Tervetuloa edullisille ostoksille Luston verkkopuotiin!

Näytä lisää

Tilaa Metsäsuhdeklinikka

Millainen on sinun metsäsuhteesi ja miten se voi? Millaisia merkityksiä metsillä sinulle on? Jos metsäiset asiat askarruttavat mieltäsi ja kaipaat keskustelukumppania, tilaa Lustosta...

Näytä lisää

MUSEORAVINTOLA NILA

Näytä lisää

Kesätöitä Lustossa

Haluatko ensi kesänä kehittää kielitaitoasi ja saada vaativaa asiakaspalvelukokemusta metsä-, museo- ja matkailualalta tulevaisuuttasi ajatellen? Hae Lustoon kesätöihin!

Näytä lisää

Osallistavaa merkitysanalyysiä museoille

Merkitysanalyysi on suomalaisten museoiden museo-objektien ja -kokoelmien merkitysten ja museoarvon määrittelyyn tarkoitettu yhteisöllinen menetelmä. Tiivis ja innostava merkitysanalyysityöpaja auttaa museot alkuun osallistavassa työssä...

Näytä lisää

Metsäsuhteita.fi

Suomalainen metsä ja suomalaisten metsäsuhde on nyt ajankohtainen. Osallistu ja lähetä metsie Lustolle! Lue lisää www.metsäsuhteita.fi!

Näytä lisää

Metsäkulttuuria etänä

Tälle sivulle olemme koonneet tarjonnastamme metsäistä tietoa, ajanvietettä ja tekemistä. Aineistot ovat saavutettavissa kotisohvalta käsin. Tervetuloa viihtymään.

Näytä lisää

Luston kiertonäyttelytarjonta

Lusto – Suomen Metsämuseo tarjoaa kiertoon näyttelyitä metsäsuhteista, metsäkulttuurista ja metsähistoriasta. Tutustu tarjontaan ja kysy lisää, yhteystiedot sivun lopussa.

Näytä lisää