Teemaopastukset näyttelyihin

Koneaika

Koneöljyn tuoksu johdattaa kävijät Iso-Samperin halliin koneiden ja laitteiden äärelle. Koneaika-näyttelyssä tutustutaan puunkorjuun, metsätalouden ja -teollisuuden koneistumisen kehitykseen. Suuret metsäkoneet sekä moottorisahatornista löytyvät 120 moottorisahaa kiehtovat varmasti konemiesten ja -naisten mieltä.

Opastuksen kesto: 1 h
Ryhmäkoko: max. 25 hlöä/opas
Hinta: 60 €

Vanha savotta

Vanha savotta -näyttelykierros avaa näkökulmia entisaikojen savotoille ja uittoreittien varsille. Oppaan johdolla ja näyttelyssä esillä olevan runsaan savotoille ja uittoon liittyvän esineistön sekä kuva- ja filmimateriaalin kautta tutustutaan elävällä tavalla suomalaisen metsätyön ja uiton pitkään historiaan.

Opastuksen kesto: 1 h
Ryhmäkoko: max. 25 hlöä/opas
Hinta: 60 €

Lasten museokierros

Pienimmille museovieraille suunnatulla näyttelykierroksella tutustutaan kohteisiin, joita voi kosketella ja kokeilla. Kierroksen aikana mm. selviää, mitkä mahtavatkaan olla Suomen yleisimmät puulajit ja mitä lusto tarkoittaa. Oppaan kanssa kuljetaan myös Lasten puun ja sen juurella sijaitsevan jännittävän karhunpesän kautta.

Opastuksen kesto: 1 h
Ryhmäkoko: max. 25 hlöä/opas
Hinta: 60 €

 

Teemaopastukset tulee varata ennakkoon, mielellään vähintään kaksi viikkoa ennen haluttua ajankohtaa. Opastuskielet kesäkaudella suomi, englanti, ruotsi ja saksa. Talvikaudella suomi ja englanti.

Näyttelyopastuksissa opastusmaksun lisäksi tulee maksaa sisäänpääsyliput.
Ryhmäliput (väh. 10 hlöä): 9 €/aikuiset, 7 €/eläkeläiset, 7 € /opiskelijat, 4 €/lapset. Alle 10 hengen ryhmät: 11/8/5 €. Ryhmänjohtaja ja linja-autonkuljettaja vapaa sisäänpääsy.

Museon aukioloaikojen ulkopuolella laskutamme palvelulisän normaaliveloitusten lisäksi. Palvelulisä on 100€ /alkava tunti.

Varaukset ja tiedustelut: Luston asiakaspalvelu 015 345 100 tai lustolusto.fi