Tapahtumat

Viedään suomalainen metsäsuhde maailmalle!

Suomen Metsämuseo Lusto kutsuu yhteisöjä, kansalaisia, liikkeitä ja ryhmiä viemään suomalainen metsäsuhde Unescon kansainvälisen elävän perinnön listalle vuonna 2023.

Suomalainen metsäsuhde tarkoittaa ihmisen muuttuvaa ja yksilöllistä suhdetta metsään. Lusto on kehittänyt metsäsuhdeajattelua pitkäjänteisesti. Vuonna 2020 alkaneessa Metsäsuhteiden Suomi 2035 -hankkeessa Lusto laajentaa tätä työtä ja kutsuu yhteisöjä, kansalaisia, liikkeitä ja ryhmiä viemään suomalainen metsäsuhde Unescon kansainvälisen elävän perinnön listalle vuonna 2023.

Metsäsuhde voi olla käytännöllinen tai romanttinen, se voi liittyä metsän omistamiseen, työhön tai vapaa-aikaan. Läheisin metsä voi olla marja-, halko- tai hirvimetsä.

Suomalainen metsäsuhde ansaitsee tulla nähdyksi ja juhlistetuksi!

Lusto kutsuu mukaansa kaikkia yhteisöjä ja yksilöitä, joille metsä on osa elämää. Tavoitteena on tehdä näkyväksi suomalaisen metsäsuhteen kulttuuripiirteet ja kerätä todisteet siitä, miten kattavasti metsä elämässämme näkyy. Käytännön toimenpiteinä Lusto kerää yhteisöt mukaan, käynnistää metsä-minä -viestintäkampanjan.

Aineeton kulttuuriperintö on elävää perinnettä, joka on läsnä ihmisten ja yhteisöjen elämässä, arjessa ja juhlassa; se on jotakin merkityksellistä, jota ihmiset ja yhteisöt haluavat vaalia elämässään ja siirtää eteenpäin. Luston aloitteesta suomalainen metsäsuhde liitettiin Unescon kansalliseen elävän perinnön luetteloon ensimmäisten ilmiöiden joukossa vuonna 2017.

Haluatko sinä tai yhteisösi liittyä mukaan elävän perinnön työhön? Ota yhteyttä:

Johanna Lehto-Vahtera, vastaava sisältöasiantuntija, Lusto – Suomen Metsämuseo

+358 44 080 0227, johanna.lehto-vahtera@lusto.fi

Metsäsuhteiden Suomi 2035 -hanke

Hanketta on rahoittanut Metsämiesten Säätiö. Lahjoitukset ja säätiöfuusiot ovat tärkeä osa Säätiön yleishyödyödyllisen toiminnan vaikuttavuutta. Lisätietoa www.mmsaatio.fi

Tapahtumat

Metsie

Lusto etsii erilaisista metsäsuhteista kertovia kuvia! Ikuista itsesi sinulle tärkeässä metsäympäristössäsi ja lähetä kuva Lustoon, pääset osaksi tuleville sukupolville kerättävään valokuvakokoelmaan.

Näytä lisää
Tapahtumat

Joulupuun päivä

- Joulupuun päivä on valitettavasti peruttu vallitsevan koronatilanteen vuoksi -

Näytä lisää
Tapahtumat

Suhteeni metsään -keruu

Metsä on osa suomalaisten elämää. Se herättää tunteita ja ajatuksia, monet kokemukset ja muistot liittyvät metsään. Kerro omasta, perheesi ja yhteisösi metsäsuhteesta 15.10.2020...

Näytä lisää