Tapahtumat

Myrskyn runtelemien esineiden keruu

Suomen sääilmiöistä pahimpia aineellisia vahinkoja aiheuttavat yleensä myrskyt syksyllä ja talvella sekä rajuilmat ja ukkospuuskat kesällä.

Suomen Metsämuseo Lusto ja Ilmatieteen laitos keräävät esineistöä ”Myrskyn runtelemat” –veistosnäyttelyyn, joka on osa keväällä 2019 avautuvaa myrskyaiheista näyttelyä.

Löytyykö sinulta myrskyn merkitsemää esineistöä? Tarjoa meille myrskyn runtelemaa esinettäsi kuvan kera.

Myrskyt ja rajuilmat ovat aina kiehtoneet ja pelottaneet ihmisiä. Luonnonvoimat horjuttavat hallinnan tunnettamme ja henkilövahinkojen lisäksi myrskyt jättävät jälkiä usein myös aineelliseen omaisuuteen.

Suomen Metsämuseo Lusto ja Ilmatieteen laitos keräävät esineistöä ”Myrskyn runtelemat” –veistosnäyttelyyn, joka on osa keväällä 2019 avautuvaa myrskyaiheista näyttelyä. Myrskyn tai rajuilman rikkomat ja vääntämät puut, autot, pyörät tai salamoiden polttamat kodinkoneet ovat ajan myötä muodostuneet monille muistoesineiksi luonnon voimasta.

Oletko kokenut myrskyn tuhovoiman? Löytyykö sinulta myrskyn merkitsemää esineistöä? Tarjoa meille myrskyn runtelemaa esinettäsi kuvan kera. Kerro missä ja milloin myrsky iski, mitä aineellista vahinkoa syntyi.

Lusto valitsee tarjotuista esineistä työt Myrskyn runtelemat -veistosnäyttelyyn ja/tai julkaisuun.
Tiedotamme keruun tuloksista helmikuussa 2019. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme kirjapalkintoja.

Ohjeet

Kirjoita lyhyt kuvaus myrskyn runtelemasta esineestä ja liitä mukaan kuva. Liitä mukaan yhteystietosi. Kirjoita vastaukseesi suostumuksesi siihen, että tarjoamasi aineisto arkistoidaan nimelläsi. Käsittelemme henkilötietojasi luottamuksellisesti ja jos julkaisemme aineistoa, julkaisemme sitä nimettömänä, ilman tunnistamisen mahdollistavia henkilötietoja.

Lähetä ehdotuksesi 31.12.2018 mennessä: projektit@lusto.fi

Luston johtamaa Myrskyn merkit -hanketta voi seurata Myrskykanavalta osoitteesta www.myrskynmerkit.fi.

Tapahtumat

Metsie

Lusto etsii erilaisista metsäsuhteista kertovia kuvia! Ikuista itsesi sinulle tärkeässä metsäympäristössäsi ja lähetä kuva Lustoon, pääset osaksi tuleville sukupolville kerättävään valokuvakokoelmaan.

Näytä lisää
Tapahtumat

Metsäbiotalouden tulevaisuusseminaarin esitykset nyt katsottavissa

Suomen Metsämuseo Lustossa 15.2.2018 järjestetyn metsäbiotalouden tulevaisuutta pohtivan iltapäiväseminaarin esitykset ovat nyt katsottavissa YouTube-kanavallamme. Esitykset antavat paljon uutta tietoa biotaloudesta ja suomalaisten metsäsuhteesta...

Näytä lisää
Tapahtumat

Työnäytökset ja teemapäivät

Työnäytökset ja teemapäivät täydentävät Luston toimintaa metsätietokeskuksena ja metsätiedonvälittäjänä. Tapahtumissa perinteet kohtaavat ajankohtaisimmat uutuudet ja metsätieto ja –taito välittyvät eteenpäin. Metsäkulttuuria ennen ja...

Näytä lisää
Tapahtumat

Kino Lusto

Hurjia 3D-seikkailuja, draamaa, jännitystä, piirrettyjä ja koko perheen elokuvia. Millaisia elokuvia sinä haluaisit nähdä Kino Lustossa? Elokuvia esitetään Luston auditoriossa syys-, talvi- ja...

Näytä lisää
Tapahtumat

Metku – Metsäkulttuuripäivät
14.6. - 16.6.

Luston suurin tapahtuma on joka toinen vuosi järjestettävä Metku – Metsäkulttuuripäivät. Tapahtumarikas metsäkulttuuriviikonloppu tarjoaa aitoja elämyksiä ja leppoisaa yhdessäoloa kaikille metsän ystäville. Tukkilaiset,...

Näytä lisää