Metku-näytteilleasettajat

Takaisin Metkun etusivulle

A

Agco Suomi Oy / Kesla Oy

Agco Suomi Oy myy ja markkinoi Suomessa Valtran traktoreita ja Keslan traktoreihin suunniteltuja metsälaitteita. Traktoritehdas sijaitsee Suolahdessa. Kesla valmistaa Kesälahden tehtailla traktoreihin suunniteltuja metsälaitteita.

www.agcosuomi.fi

www.kesla.fi

Aurinkolaukka

Talutusratsastusta Luston lähimaastossa. Talli tarjoaa monipuolisten maastoratsastusretkien ja vaellusten lisäksi mm. räätälöityjä viikonloppukursseja ja kesäleirejä.

www.aurinkolaukka.com

F

Fin Forelia Oy

Fin Forelia on edelläkävijä metsäpuiden taimien tuottamisessa. Toimitamme laadukkaat taimet oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Autamme myös taimihuoltoon ja logistiikkaan liittyvissä asioissa. Vehreä, terve ja tuottava metsä on metsänomistajan ja metsäammattilaisen toive. Vastaame toiveeseen käyttämällä parhaita siemeniä ja nykyaikaista tuotantoteknologiaa. Maan laajin pakkasvarastointikapasiteeti auttaa varmistamaan taimien laadukkuuden ja toimitusvarmuuden. Osastolla metsäpuiden taimet, taimilogistiikka, istutusvälineet ja alan asiantuntijat.

H

Honkanen, Jaakko

Katiskaesittely

Huhtakangas, Esko

Tuohitöiden tekoa. Osastolta tuohiset kortit, laukut, kontit, kengät, liivit, krvatit ja erilaiset hatut.

Hyppänen, Martti

Vaneri- ja visakoivuesineiden valmistusta.

I

Itä-Suomen yliopisto

Openmetsä.fi. Opettajankoulutuksen ja metsäalan asiantuntijaorganisaatioiden (Lusto, Luke, Metsäkeskus, Metsähallitus) yhdessä toteuttama avoin oppimisympäristö. Vuoden metsätekona 2014 palkittu ympäristö tarjoaa myös mobiilin paikkatiedon ja resurssin niiden tuottamiseen.

www.openmetsa.fi

K

Kuivalainen, T:mi

Puukot, kuksat, tuohikontit, kalankäsittelyvälineet ja muut käyttö- ja lahjaesineet.

www.tmikuivalainen.com

L

Laamanen, Seppo

Sirkkelisahaus

Lehtikuusi, Jouko

Erilaisten lastukoristeiden vuolua ja puutuotteita.

Ljungars, Bo-Åke

Perinteiset suomalaiset vakat ja voirasiat.

www.vakkabo.fi

Luonnonvarakeskus, Punkaharju

Tietoa tutkimusmetsistä ja tuloksia metsäntutkimuksesta. Myynnissä erikoispuiden taimia. Luonnonvarakeskus (Luke) on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa tietoon perustuvia ratkaisumalleja ja palveluita, avaa mahdollisuuksia uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvalle elinkeinotoiminnalle sekä tukee yhteiskunnan päätöksentekoa. Luken Punkaharjun toimipaikassa on erikoistuttu metsänjalostukseen ja metsägeneettisiin tutkimuksiin.

M

Maaseudun Sivistysliitto, ITE Saimaalla -hanke

ITE Saimaalla -hankeen Etsi otus! -työpaja johdattelee etsimään lähiympäristössä piileskeleviä otuksia ja olioita. Työpajan alussa on pieni johdatus ITE-taiteeseen. Työpajaa varten tarvitset kameran tai kamerallisen puhelimen. Työpajan kesto on n. 1 tunti. Lähtö Metku-infosta. Huom! Vain perjantaina ja lauantaina klo 12.

www.msl.fi

me&i

me&i-vaatteet lapsille ja aikuisille kevät-kesä 2017-mallistosta. me&i on ruotsalainen muotiyritys, joka valmistaa ja myy ainutlaatuisia ja erittäin mukavia vaatteita. Vaatteissa käytetään pehmeitä ja korkealaatuisia materiaaleja, ja ne ovat Euroopassa vastuullisesti valmistettuja. Lasten vaatteemme ovat käyttäjiensä suosikkivaatteita, ja aikuisten vaatteet sopivat päivittäiseen käyttöön, niin arkeen kuin juhlaankin.

Metsä Group

Metsä Group on vastuullinen metsäteollisuuskonserni, jonka tuotteiden pääraaka-aine on uusiutuva puu pohjoisen kestävästi hoidetuista metsistä.

www.metsagroup.com

Metsäkustannus Oy

Metsäkustannus on Suomen johtava metsäalan mediatalo. Julkaisemme Metsälehteä, Metsälehti Makasiinia sekä noin 30 metsä- ja luontoaiheista kirjaa vuosittain.

www.metsakustannus.fi

Metsäpalvelu J. Konttinen Oy / Saimaan Kiinteistövälitys

Metsäpalvelu J. Konttinen Oy tarjoaa monipuolisia palveluja metsänomistajille, metsäalan toimijoille, kiinteistön omistajille sekä taloyhtiöille. Yritykseen kuuluu myös Saimaan Kiinteistövälitys, joka välittää asuntoja, vapaa-ajan asuntoja, tontteja ja metsätiloja Savonlinnan ja lähikuntien alueilla.

www.metsapalvelukonttinen.fi

MTK ry ja Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on ammatti- ja etujärjestö maanviljelijöille, metsänomistajille ja maaseutuyrittäjille.

www.mtk.fi

Metsänhoitoyhdistykset (MHY) tarjoavat metsäomistajille puukauppaan, metsänhoitoon ja metsäomaisuuden hallintaan liittyviä palveluja. MHY:n jäsenenä pääset nauttimaan monista rahanarvoisista jäseneduista.

www.mhy.fi

Mustan Virran Keskiaikaseura

Osastolla pääset kokeilemaan jousiammuntaa. Yhdistyksen tarkoituksena on herättää ja ylläpitää kiinnostusta Savonlinnan ja Itä-Suomen historialliseen, erityisesti keskiaikaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan sekä tuoda esille Saimaan vesistön merkitys alueella ja edistää edellä mainittuihin liittyvää tuntemusta ja harrastusta.

www.mustanvirrankeskiaika.fi

O

Oksa, Tuija

Magnetix wellness. Vaikuttavia koruja iloksesi.

Onnenlintu

T:mi Onnenlintu on Heikki Niskasen perustama pienyritys, jossa vaalitaan suomalaisen perinnekäsityön taitoa. Yritys valmistaa pääasiassa puukolla suomalaisesta puusta koriste-esineitä yli 40 vuoden kokemuksella.

onnenlintu.simplesite.com

P

Pro Puruvesi

Pro Puruvesi tekee Puruveden puhtaan tulevaisuuden eteen monipuolista vapaaehtoistyötä. Seuraamme Puruveden tilaa, rakennamme Puruvesi-työtä tukevia paikallisia, maakunnallisia ja valtakunnallisia verkostoja, viemme Puruvesi-tietoutta niin Puruveden seutukunnan ihmisille kuin koko Suomeen sekä osallistumme konkreettisiin vesienhoitotöihin Puruveden alueella. Osastolla myytävänä paitoja ja kirjoja.

www.propuruvesi.fi

Puhakainen, Pentti ja Vasara, Auli

Perinteiset suomalaiset tuohituotteet.

Punkaharjun Metsäpalvelu Oy LKV

Vuonna 1999 perustettu Punkaharjun Metsäpalvelu Oy LKV on paikallinen monipuolinen metsänhoito-, puunosto ja -korjuu sekä kiinteistönvälitys- ja konsultointipalveluja tarjoava yritys. Välitämme lisäksi Finnlamelli-hirstitaloja.

www.metsat.fi

Punkaharjun metsästysseura

Pönttösorvausta

Punkaharjun Reserviläiset

Tervanpolttoa

Puruveden Masinistit

Puutyö Hannu Järvinen

Puutuotteet eri puulajeista.

S

Saimaan Marja

Saimaan Marja on 2004 perustettu savonlinnalainen perheyritys. Valmistamme marja- ja sienituotteita puhtaan metsä- ja järviluonnon tarjoamista raaka-aineista. Meiltä saa erilaisia hilloja, marjakastikkeita ja kylmäpuristettuja täysmehuja ja mehuja myös ilman lisättyä sokeria.

www.saimaanmarja.fi

Saimaan Metsänhoitajat Ry

Kulttuuriset metsävarat sukupolvelta toiselle -hanke. Saimaan Metsänhoitajien, UEF Opettajakoulutuksen, Luston, Luken ja Savonlinnan koulujen yhteishankkeessa seniorimetsänhoitajien hiljaista tietoa kerätään ja siirretään jälkipolville sekä tuetaan sukupolvien välistä vuorovaikutusta.

Savipaja Tuliaistupa

Pieni, yksilöllinen savipaja, joka valmistaa keramiikkaa täysin käsityönä, on perustettu vuonna 1980. Pajan erikoisuus on pitsikeramiikka. Osastolta ohueksi käsindreijatut ja käsin pitsimäisiksi reijitetyt koristekeramiikka tuotteet mm. kynttilälyhdyt, valaisimet ja vadit.

www.tuliaistupa.fi

Savonlinnan 4H-ydistys ry

Ohjattu mönkkärirata lapsille pientä korvausta vastaan. Savonlinnan 4H-yhdistys toimii koko Savonlinnan alueella (Savonlinna, Kerimäki, Punkaharju ja Savonranta). Toimintaamme ohjaavat valtakunnalliset 4H-arvot: harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi.

savonlinna.4h.fi

Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto SAMI

Metsäkone

Savonlinnan Reserviläiset

Perinnekaluston esittely

www.slnres.net

Savonlinnan seudun kädentaidot ry

Villalankojen värjäystä myrkyttömästi kasveilla, luonnollisesti. Osastolla myynnissä käsityötuotteita.

Seppänen, Ari

Suomenhevosella on ollut merkittävä rooli Suomen metsähistoriassa. Tule nauttimaan hevoskärryajelusta vakaajalkaisen suomenhevosen kyydissä.

Stora Enso Oyj

Stora Enso haluaa tehdä metsänomistamisen Sinulle helpoksi henkilökohtaisella palvelulla Sinun tavoitteisiisi ja metsäsi tarpeisiin. Jo ensimmäisellä puukaupalla pääset Tähtiasiakkaaksi ja kaikki ammattitaidolla toteutetut metsähoito- ja puukauppapalvelumme ovat heti käytettävissäsi. Elämässä mukana – Stora Enso.

www.storaensometsä.fi

Suomen metsäkeskus

Metsäkeskus edistää metsien kestävää hoitoa ja käyttöä. Mestään.fi on sähköinen asiointipalvelu, joka antaa kokonaiskuvan metsäomaisuudesta ja sen mahdollisuuksista. Kehittämishankkeilla välitetään tietoa perinteisen metsänhoidon lisäksi metsien monikäytöstä.

www.metsakeskus.fi

Suomen Pystykorvajärjestö (SPJ)

Suomen Pystykorvajärjestö (SPJ) esittelee Metku-päivillä Suomi 100 -juhlavuoden kotimaiset pystykorvarodut. SPJ:n lajitiedosta vastaa Etelä-Karjalan Seudun Haukkuvat lintukoirat ry. Osastolla mukana suomenpystykorva livenä!

www.spj.fi

T

Toimentupa, T:mi

Värikäs ja mukaansa tempaava pikkuputiikki kera laadukkaiden tuotteiden. Osastolta pellava-asusteita, kännykkäpussukoita ja tunikoita. Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme.

U

Ullan Luonnontuotteet / Ruutitynnyri

Osastolta kotimaisista marjoista, sienistä ja yrteistä valmistettuja elintarvikkeita.

UPM Metsä

UPM Metsän esittely: puukauppa, metsänhoitotyöt, lakiasiantuntija- ja kestävyyspalvelut

www.metsamaailma.fi

V

Vanha Savotta Kämppäkauppa

Perinnevaatteita ja -jalkineita sekä muita tuotteita.

www.vanhasavotta.yrittaa.fi

Vatanen, Sanna

Virkkaustyöpaja Luston aulassa.

Takaisin Metkun etusivulle

Tapahtumaa tukemassa