Moottorisahaveiston Sm-kilpailun tulokset 18.6.2017, Punkaharju

Tiedote
18.6.2017
Punkaharju

Moottorisahaveiston Suomen mestaruudesta käytiin kova kisa

Moottorisahaveiston Suomen mestaruudet ratkottiin Suomen Metsämuseo Lustossa Punkaharjulla Metku-Metsäkulttuuripäivien yhteydessä.

Perjantaina 16.6. kisattiin 1,5 pikakisa, jossa työstettävänä puulajina oli kuusi ja aiheena lintu. Pikakisan voittajaksi yleisö äänesti savonlinnalaisen Leo Löppösen veistoksen.

Moottorisahaveiston Suomen mestaruudesta käytiin lauantaina ja sunnuntaina kovatasoinen kilpailu. Veistettävänä puulajina oli kuusi ja kilpailutöiden aiheena Metsän henki. Kilpailijoita oli mukana 14.

Voittajaksi tuomaristo valitsi kivijärveläisen Tarmo Kovasen veistoksen. Toiseksi sijoittui Markku Tuominen Röykästä ja kolmanneksi Ulla Haglund Alavetelistä.

Tuomariston perustelut:

1. Palkinto Tarmo Kovanen

Tuomariston mielestä työ oli mystinen ja veistoksellinen. Teoksen pinnan muodot ilmentävät vahvasti metsän henkeä. Rohkea teos jättää katsojan mielikuvitukselle runsaasti tilaa ja herättää ajatuksia – myös pelottavia. Teos ottaa katsojan valtaansa ja pitää vahvasti otteessaan.

2. Palkinto Markku Tuominen

Tuomaristo arvosti puun taitavaa ja monipuolista käyttöä. Teos on reliefimäinen, ja samalla myös hyvin kolmiulotteinen. Työtä pidettiin kilpailun maalauksellisimpana.

3. Palkinto Ulla Haglund

Tuomariston mielestä työ oli viimeistelty herkällä kädellä. Puun käsittely poltolla korosti veistäjän teknistä taitavuutta. Kolmas sija yleisessä kilpailussa todisti, että erilliselle naisten sarjalle ei ole tarvetta.

Kilpailutyöt ovat esillä ja myynnissä Lustossa.

Lisätietoja:

Museoisäntä Eero Knaapi
p. 050 375 3383
eero.knaapi@lusto.fi

Kuvamateriaali:
http://www.lusto.fi/yhteystiedot/medialle/ -> lehdistökuvia -> moottorisahaveiston sm-kilpailu