Opastukset luontokohteille

Opastuksia ei järjestetä toistaiseksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi

Oppaan kanssa näet metsän puilta! Kävelymatkan päässä Lustossa sijaitsee Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimus- ja puulajipuisto, jossa on nähtävillä yli sata puulajia ja erikoismuotoa. Suurin osa viljelmistä on perustettu 1920–1930-luvuilla, ja vanhimmat ovat peräisin 1870-luvulta. Alueelta löytyvät myös Suomen pisimmät puut. Lustosta saat oppaan mukaan myös upeaan kansallismaisemaan. Harjuluontoa kauneimmillaan edustaa Punkaharjun luonnonsuojelualue, joka on maailman vanhimpia. Siitä perustettiin kruununpuisto jo vuonna 1843.

Harjukierros

Punkaharjun kulttuurihistoria kivikauden asutuksesta Ruotsi-Suomen ja Venäjän rajamaaksi ja edelleen Aleksanteri I:n ajan aukeasta ja kasketusta harjuselänteestä maamme tunnetuimmaksi kansallismaisemaksi on kiehtova tarina. Oppaan johdolla tutustutaan alueen kulttuuri- ja luonnonhistoriaan sekä ihaillaan Puruvedelle ja Pihlajavedelle aukeavia huikean kauniita näkymiä.

Opastuksen kesto: linja-autolla 1 h, opas nousee ryhmän kyytiin Lustosta
Hinta: 60 €

Puulajipuisto-opastus

Luken puulajipuistoon suuntautuvalla kierroksella tutustutaan kotimaisten puulajien ja niiden erilaisten muunnosten lisäksi moniin Suomessa menestyviin ulkomaisiin puulajeihin. Pienellä alueella kasvaa 54 havu- ja 48 lehtipuulajia. Kierroksella käydään ihmettelemässä myös Suomen pisintä puuta.

Opastuksen kesto: linja-autolla välillä jalkautuen 1 h, opas nousee ryhmän kyytiin Lustosta
Hinta: 60 €

Kierros voidaan toteuttaa myös kokonaan kävellen, jolloin opastuksen kesto on 2 h.
Ryhmäkoko: max. 25 hlöä/opas
Hinta: 120 €

Visa-kierros (varattavissa kesäaikaan)

Punkaharjulla on pitkät perinteet visakoivun tutkimuksesta ja kasvatuksesta. Kävelykierroksella tutustutaan alueen edustaviin visakoivikoihin ja perehdytään tämän rauduskoivun geneettisen muunnoksen biologiaan, historiaan, puunkasvatukseen ja sen kauniin puuaineen erilaisiin käyttötapoihin.

Opastuksen kesto: 1 h, kierros toteutetaan kävellen
Ryhmäkoko: max. 25 hlöä/opas
Hinta: 60 €

Opastukset luontokohteille tulee varata ennakkoon, mielellään vähintään kaksi viikkoa ennen haluttua ajankohtaa. Opastuskielet: suomi ja englanti.

Varaukset ja tiedustelut: Luston asiakaspalvelu 015 345 100 tai lustolusto.fi