Tapahtumat

Punkaharju kartalla -seminaari

Kaksiosaisessa seminaarissa kuullaan ensin esitelmiä karttateemaan liittyen ja lopuksi tutustutaan Punkaharju kartalla -näyttelyihin Lustossa ja Hotelli Punkaharjussa.

Seminaari on Lustossa 21.9.2019 klo 12. Vapaa pääsy, tervetuloa.

Punkaharju kartalla -seminaari

 

Aika: 21.9.2019 klo 12.00 alkaen

Paikka: Suomen Metsämuseo Luston auditorio, Punkaharju

 

Puheenvuorot

Karttakuva ja maailmakuva: Mitä kartat kertovat?
FT, kehitysjohtaja Pellervo Kokkonen

Saimaan altaan vesistön historia
TkL Matti Hakulinen

Punkaharju kartalla
DI Antti Kanerva

Kaksiosaisessa seminaarissa kuullaan ensin esitelmiä karttateemaan liittyen ja lopuksi tutustutaan karttanäyttelyihin.

Esitelmissä käsitellään ensin karttoja ja maailmankuvaa yleisellä tasolla, sen jälkeen Saimaan altaan vesistön historiaa jääkaudesta alkaen, ja lopuksi näyttelyissä esillä olevia Punkaharjun karttoja. Näyttelyssä selviää, miltä Punkaharju näytti jääkauden jälkeen veden pinnan vaihdellessa huomattavasti, miten harjua on kuvattu vanhoilla kartoilla sekä mitä erilaisia karttoja alueesta on tehty. Viimeksi mainittu sisältää seuraavat teemakarttaryhmät: Asutus ja maanomistus, valtakunnan raja ja puolustusasemat, kulkuväylät ja matkailu sekä metsäntutkimus.

Esitelmien jälkeen tutustutaan Punkaharju kartalla -näyttelyyn Metsämuseo Lustossa ja Hotelli Punkaharjussa. Seminaarin kesto Lustossa on noin kolme tuntia, jonka jälkeen siirrytään Hotelli Punkaharjuun.

Seminaariin on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa.

 

Seminaari on osa Punkaharjun kulttuuriseura ry:n kolmivuotista Kotiseutuna kansallismaisema -hanketta (2017–2019), jota rahoittaa Piällysmies ry.

 

Tapahtumat

Metsie

Lusto etsii erilaisista metsäsuhteista kertovia kuvia! Ikuista itsesi sinulle tärkeässä metsäympäristössäsi ja lähetä kuva Lustoon, pääset osaksi tuleville sukupolville kerättävään valokuvakokoelmaan.

Näytä lisää
Tapahtumat

Myrsky-seminaari – myrskyt ilmatieteen, myrskybongauksen, varautumisen ja kokemusten kautta
5.10.

Seminaarin teemana on Luston elämyksellinen, tieteen ja taiteen yhdistävä Myrskyasema-näyttely. Seminaari Lustossa 5.10.2019 klo 12-15.

Näytä lisää
Tapahtumat

Digimetsäläinen – Tarina ja tulevaisuus -seminaarin esitykset

Suomen Metsämuseo Lustossa 14.6.2019 järjestetyn metsää ja digitaalisuutta yhdistävän iltapäiväseminaarin esitykset ovat katsottavissa YouTube-kanavallamme. Esitykset antavat paljon uutta tietoa metsäalan digitalisaatosta sekä alan...

Näytä lisää
Tapahtumat

Arvokas luonto – Luontoringin seminaari

Arvokas luonto - Arvot ja luontoon liittyvä elävä perintö. Minkälaista elävää perintöä liittyy luontoon? Miten elävää kulttuuriperintöä voidaan parhaiten vaalia? Tule kuulemaan asiantuntijapuheenvuoroja...

Näytä lisää